Una cerveseta per aprendre

Home / Bloc / Una cerveseta per aprendre

Crec que va ser Steve Jobs qui va dir que “Canviaria tota la tecnologia del món per una tarda amb Sòcrates”. La veritat és que no és una mala elecció, però atès que Sòcrates, Aristòtil o Plató han d’estar criant malves, jo potser canviaria la meva elecció.

Així que em vaig preguntar, amb qui passaries tu una tarda? Això comporta deixar de produir per escoltar i aprendre … perquè encara que no t’ho creguis, ho tinc bastant clar. Buscaria algú amb qui poder parlar davant d’una bona cerveseta i que les seves argumentacions em servissin per millorar i aprendre.

Sí, sé que hi ha moltíssims experts en el meu sector i si hagués de triar a un seria Ken Robinson… però com que el meu anglès està decaient per moments, i em sap molt de greu, o em porto a Punset de traductor o…

En descartar aquesta primera opció, crec que m’inclinaria per una sessió vespertina entre cerveses i cacauets amb dos personatges que no tenen res a veure amb e-learning.

Per què? Doncs senzill, crec que necessito aprendre d’algú capaç de desenvolupar la creativitat en cadascun dels instants de la seva vida i d’algú que sigui capaç de reflexionar sobre l’esforç, la motivació, la superació.

Per a mi, la creativitat ha de ser l’eix fonamental d’un bon disseny pedagògic en els meus cursos e-learning. Cerco trencar l’establert atenent els objectius d’eficàcia i eficiència, sense oblidar que el què busquem és que l’usuari aprengui. I és complicat. Molt complicat. Hi ha uns acords tàcits sobre la creació de continguts pedagògics i l’educació en general que són difícils de traspassar.

Un altre punt clau en el meu treball és la motivació i l’esforç. El fet de ser freelance, d’estar en un sector on el target són grans empreses, el fet de treballar a casa, el fet de no tenir grans coneixements sobre la gestió d’una empresa, el fet d’haver de lluitar amb grans i magnífics competidors amb grans infraestructures, el fet de buscar cada dia una motivació en solitari, el fet de respondre als clients amb bons productes i de manera personal…

Així que he decidit que la meva tarda la passaré amb dos senyors àmpliament coneguts. Dos senyors que pensen, s’esforcen, creen … dos senyors que busquen els límits sense sobrepassar-lo…

Demà a la tarda els hi pagaré la cervesa a un tal Risto i un tal Josef, però amb la condició que ells parlin i jo escolti.

Leave a Comment

Us de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies perquè tinguis una millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment per l'acceptació d'aquestes mencionades cookies i l'acceptació de la nostre política de cookies, fes clic a l'enllaç per a més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies