Reconèixer els errors per aprendre

Home / Bloc / Reconèixer els errors per aprendre

I segueixo donant-li voltes a per què en aquests últims 3 mesos he comès errors poc habituals en la meva tasca professional. Errors que en els últims 5 anys, mai havia comès.

Qui digui que no és cert que les circumstàncies personals afectin al rendiment professional, menteix!

Porto uns dies intentant saber per què el nivell de concentració ha baixat. És una qüestió d’orgull professional. La meva capacitat de treball no s’ha vist mermada, però el control de qualitat respecte als altres sí que s’ha vist afectat per una mena de virus d’excés de confiança. En termes generals els projectes són perfectes a primer cop d’ull, però en els detalls, ens hem deixat anar.

Això m’ha portat ha reflexionar sobre la responsabilitat última del projecte i en la metodologia de treball. He tingut el temps necessari per a pensar en els errors que jo he comès i en els errors, que jo no he comès, però que me n’haig de fer responsable. Tinc molt clar que treballar en equip és la base per a afrontar molts dels projectes que tinc la sort de fer, però ara també tinc clar, que algunes peces de l’equip han de canviar. Quan et demostren que la confiança que diposites en ells, per cert, una confiança molt ben pagada, no es retorna en professionalitat, tenim un problema, bé, tinc un problema que repercuteix en el meu dia a dia, en el projecte i, evidentment, en el client, que no té cap culpa de la no professionalitat i el poc compromís d’aquest tercer.

Queda clar que la necessitat d’autoevaluar-se i reconèixer els errors, assumir-los i expressar-los davant del client, és la única manera d’aprendre, avançar i conservar la confiança. Sempre he pensat que la confiança és l’únic valor que fa que em mantingui viu en aquests moments de crisi per allà on miris.

Una de les coses que he après, és que l’adaptació de la meva metodologia de treball a les circumstàncies del client i del projecte és imprescindible. Tinc la necessitat de ser molt més estricte amb la calendarització del projecte, tinc dret a exigir el compliment de les fases, tinc l’obligació de fer complir els compromisos professionals amb els meus proveïdors.

Haig de ser molt més dur i exigent, primer amb mi, després amb l’equip, i per acabar, un altre cop amb mi.

Leave a Comment

Us de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies perquè tinguis una millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment per l'acceptació d'aquestes mencionades cookies i l'acceptació de la nostre política de cookies, fes clic a l'enllaç per a més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies