De l’elearning a Snackson

Home / Bloc / De l’elearning a Snackson

Doncs sí, sembla que estem en aquest moment en què o t’arrisques o simplement no avances. I sí, ens estem arriscant.

I el risc consisteix en crear noves opcions d’aprenentatge, tenint en compte que això de la tecnologia avança vertiginosament. És clar que les empreses en necessiten més i millor, però no està tan clar com concretar el més i el millor, que sovint van acompanyats d’un concepte que pot ésser perillós: barat.

Intentarem detallar aquest més i aquest millor.

Sobre el més.

Estem veient que “el vull que es vegi en tablets i mòbils” ja no és un més, és una condició sine qua non, que o compleixes o et deixa arraconat en l’oblit dels teus clients. Això ja no és un problema, perquè ja fa un parell d’anys que els nostres cursos compleixen amb aquesta condició.

Però en volen més, els nostres clients en volen més, i això s’ha de traduir, possiblement, en adequar les eines de treball perquè l’aprenentatge sigui més efectiu i eficient. I aquí apareixen conceptes com els vídeos interactius, els continguts pensats per prendre decisions o els projectes basats en gamificació. I és clar, també apareixen noves eines, com la que pròximament presentarem al costat de CADMO, on intentarem donar solucions còmodes als nostres clients.

És clar que el “més” també comporta tenir en compte el Big Data, per poder avançar i abraçar el coneixement de la teva organització i ordenar-lo de manera que tots els components d’aquesta tinguin accés a tot allò que pugui ser considerat Know How. Però això significa un més en tots els aspectes, inclòs l’econòmic.

Sobre el millor.

El millor vindrà de la mà d’un nou paradigma basat en els microcontinguts i on el mòbil serà la seva eina. El millor serà adaptar els ritmes vitals a l’aprenentatge i que aquest doni resposta a la necessitat i al poc temps que tenim en el nostre dia a dia. El millor serà una eina pensada per al mòbil, oblidant-nos del típic curs e-learning i del maleït estàndard Scorm, i on la ubiqüitat no sigui una condició, sinó una virtut. El millor serà conegut com a mobile learning, però pensat i creat per a això, per al mòbil, i no com fins ara, que simplement es visualitza des del mòbil.

Aquest millor ha de tenir en compte que el dia a dia dels treballadors és, sovint, una cursa al sprint durant 8 hores (amb sort) i, per tant, ha de saber discernir i aplicar la navalla d’Okham per donar-li, exclusivament, aquest coneixement que necessita per millorar les seves competències i donar-li les eines per aprofundir, quan tingui temps.

D’aquí la importància pedagògica de saber pensar, crear i dissenyar microcontinguts útils que aportin en el seu conjunt un coneixement ordenat i explícit sobre tot allò que vulguis treballar.

Aquest millor tindrà un nom, que seria bo que comencis a recordar: SNACKSON.

capturasSnackson

Sobre el més i millor

Pensa durant dos segons entre el més i el millor que et proposem… Sí, evidentment, el més i el millor són complementaris. És clar que la modalitat e-learning requereix d’unes certes innovacions i que ha de ser una part molt important i necessària del nostre aprenentatge pel que fa a la formació contínua, però també està molt clar que hem d’ésser valents i donar oportunitats a l’evolució natural que aporta la tecnologia.

Al final, es tracta d’identificar les necessitats perquè les competències dels treballadors de la teva organització millorin dia a dia i que això ajudi a identificar i crear talent mitjançant la formació que puguis oferir-los. I en aquesta formació, la metodologia i les eines amb les quals comptis, seran fonamentals per arribar a l’èxit.

I és clar, Designtraining, vol ajudar-te en l’elecció d’aquestes eines i participar amb tu en l’aventura d’un nou aprenentatge, un aprenentatge que sigui més i millor. T’apuntes? Si t’interessa, posa’t en contacte amb nosaltres!

Leave a Comment

Us de cookies

Aquest lloc web utilitza cookies perquè tinguis una millor experiència d'usuari. Si continues navegant estàs donant el teu consentiment per l'acceptació d'aquestes mencionades cookies i l'acceptació de la nostre política de cookies, fes clic a l'enllaç per a més informació.

ACEPTAR
Aviso de cookies